Hallå där, Nr 2 2020 / 2020-03-19

Varför slår ni samman Båstad och Ängelholm?

Nils-Göran Nilsson, ordförande i Parkinson Ängelholm-Båstad.

De båda lokala föreningarna i Ängelholm och Båstad har slagit sig samman och blivit Parkinson Ängelholm-Båstad. Efter ett par samarrangemang och diskussioner om framtiden har man nu gemensam styrelse med Nils-Göran Nilsson i Ängelholm som ordförande och Göran Kjellerstedt i Båstad som vice ordförande. De båda ser en styrka i att föreningarna nu gått samman.

Varför slår ni samman Båstad och Ängelholm?
– Vi har tappat medlemmar de senaste åren och de flesta är över 70 år. Det är svårt att rekrytera de yngre, som har andra vägar än föreningslivet att hitta den information de behöver. Vi vet alla att sjukdomen över tid tar ut sin rätt och att det blir svårare att engagera sig.

Vad hade ni på gång i vår?
– Vi hade planerat en kurs i Parkinsondans med Hugo Tham som ledare. Denna har vi fått flytta till hösten och förhoppningsvis kommer dansen igång. Världsparkinsondagen är också ett arrangemang som lockar våra medlemmar och intresset att hålla föreningen vid liv ökar vid detta tillfälle.

Vem är du för de som inte vet?
– Jag har varit ordförande i Ängelholm ett tiotal år och sett förändringarna komma och gå. Det viktiga är att hitta eldsjälarna. Patientföreningar har en stor betydelse – man lär av och stöttar varandra. Många blir vänner och då vidgas också intresset för varandra. Föreningen har gett mig så mycket under åren, så jag kan ge ännu ett år, säger han.

MONICA VIKINGSSON
monica@parkinsonskane.se