Föreningsnytt, I fokus / 2024-09-24

Efterlysning! Styrelseledamöter sökes till länsföreningen Parkinson Skåne

Styrelsen i länsföreningen Parkinson Skåne består idag av 5 ledamöter inklusive Monica Vikingsson som är tillförordnad ordförande fram till årsmötet i februari 2025, detta sedan nuvarande ordförande avgått på grund av hälsoskäl. Detta är alldeles för få medlemmar för att på ett effektivt och tillfredsställande sätt driva verksamheten. Vi söker dig som är intresserad av att engagera dig i styrelsearbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av styrelsearbete i någon förening.

Hör av dig till mig, Thomas Winberg, som varit styrelsemedlem i drygt 10 år, så kan jag berätta mer om vad uppdraget innebär. Jag träffas på 0703-217520 eller skicka mejl till thomas@parkinsonskane.se, så hör jag av mig.

Vad innebär det att ingå i styrelsen för Parkinson Skåne?

Att vara med i styrelsen för Parkinson Skåne är en mycket meningsfull uppgift. Här är några anledningar till att det är värdefullt för dig att engagera dig:

Påverka och göra skillnad: Genom att vara med i styrelsen kan du aktivt bidra till att påverka organisationens riktning och strategi, och arbeta för att förbättra situationen för personer med Parkinsons sjukdom och anhöriga.

Stötta en viktig sak: Parkinsons sjukdom påverkar många människor och deras familjer. Genom att engagera dig kan du hjälpa till att skapa medvetenhet, driva på forskning och utveckla stödresurser för drabbade.


Illustration: Anna Ödlund

Personlig utveckling: Att vara del av en styrelse ger värdefull erfarenhet inom ledarskap, beslutsfattande, och samarbete. Det kan också stärka din förståelse för organisationers arbete och samhällspåverkan.

Gemenskap och nätverkande: Du får möjlighet att samarbeta med likasinnade människor som brinner för samma sak. Du kan också knyta kontakter med vårdpersonal, forskare och andra aktörer som arbetar för Parkinsonpatienter.

Möjlighet att lära och dela med dig av din erfarenhet: Om du har egen erfarenhet av Parkinsons sjukdom (antingen som drabbad, närstående eller genom yrkeserfarenhet) kan du bidra med värdefull kunskap till styrelsen. Samtidigt lär du dig mycket om sjukdomen och de utmaningar som finns.

Engagemang i styrelsen innebär att du kan vara med och forma framtiden för hur Parkinson Skåne arbetar, vilket kan vara både givande och inspirerande!

Av: Thomas Winberg