Porträtt / 2021-07-01

Vi tar pulsen på Kerstin Phillips – ansvarig för medlemsregistret

Vem är Kerstin Phillips?
Jag är 73 år och sambo med Per-Olof sedan snart 30 år. Per-Olof diagnostiserades med Parkinson för 16 år sedan.

Vi har vardera 3 barn, d v s 6 barn och 15 barnbarn att ”administrera”. Familjesamlingar får ske i soligt väder i trädgården, annars välter huset.

Per-Olof och jag ingick i Parkinson Skånes styrelse under ett par aktiva år, Per-Olof som redaktör för Aktuellt Parkinson Skåne, då det fortfarande var en papperstidning, och jag som ledamot.
Senare blev jag engagerad i medlemsregistret och har nu hand om det för Skånes räkning, ca 1100 medlemmar.

Det är ett intressant uppdrag, speciellt ”intressant” blev det när man bytte ut det gamla systemet och ersatte med ett nytt… Vår stjärna i Stockholm, Teuta, var sjukskriven och en del av oss fick rycka in som superusers. Skam den som ger sig! Med blod, svett och tårar har jag nu förhoppningsvis lärt mig hur allt fungerar.

Jag har inte så mycket direktkontakt med medlemmarna, det händer att jag får mail när något fallerar, men den mesta kontakten sker via våra lokalföreningar och dess ledamöter.
Det fungerar alldeles utmärkt, vi har ett gott samarbete!

Jag hjälper också till att administrera en del av lokalföreningarnas hemsidor.

I sommar skall jag sitta i trädgården under äppleträdet och njuta av ett gott, kallt glas rosévin tillsammans med nära och kära!

Tack Kerstin! Det är alltid lika trevligt att arbeta med dig. Klara, tydliga besked och jag får till och med adressetiketter levererade i min brevlåda.

Av Thomas Winberg