Porträtt / 2021-04-05

Vi tar pulsen på Karin Larsson – ny ordförande i Eslöv      

Vem är Karin Larsson?

Jag är pensionär sen 10 år tillbaka gift med Leif har 2 vuxna barn. Bor på landet i Sonarp vid Röstånga i närheten av vackra Söderåsen.  Anledningen till mitt intresse i Parkinson är att vår dotter 47 år har Parkinsons Sjukdom.

Hur kommer det att märkas att lokalföreningen Eslöv har fått en ny ordförande? Vilka är dina starka sidor?   

Eftersom jag varit delaktig i styrelsen i flera år och de senaste åren varit vice ordförande, blir det inga större förändringar. Vi hjälps åt alla i styrelsen.

Vilka kortsiktiga- respektive långsiktiga frågeställningar är viktiga för lokalföreningen Eslöv?

Vi försöker hålla oss uppdaterade inom olika områden, vad som gäller Parkinsons. Sociala kontakter genom att träffas är en mycket viktig del i vårt arbete. Alla ska och känner sig delaktiga och trivas i gemenskapen på våra olika möten.

Hur upprätthåller ni i styrelsen kontakten med medlemmarna under Corona-epidemin?

P g a Corona-epidemin har vi fått ändra oss efter FHMs riktlinjer. Vi försöker planera våra aktiviteter utomhus så gott det går. Till exempel en träff i mitten av mars vid Trollsjön i Eslöv med egen kaffekorg där 18 st deltog. Box utomhus varje vecka sen den 3 mars.

Hur skulle du vilja se den svenska sommarsemestern?

Min största önskan inför sommaren är att alla blir vaccinerade mot covid-19 så vi kan träffa våra nära och kära.

Tack Karin! Ni är alltid på språng i Eslöv med många aktiviteter och ni är duktiga på att hitta bidragsgivare utanför ”boxen”. Lycka till!

Thomas/skribent