Träning / 2023-08-28

Dans för Parkinsons hösten 2023

Dans för Parkinsons

Skånes Dansteaters erbjuder under hösten 2023 Dans för Parkinsons, dansworkshoppar för dig med Parkinsons. Varje tillfälle innebär en fysisk dansworkshop i ca 1 timme och 15 min. Workshopparna leds av erfarna dansare från Skånes Dansteater och tempo och innehåll är helt anpassat efter dig. Varje tillfälle avslutas med en gemensam fika. Det kostar inget att delta och du får gärna ta med en nära anhörig eller ledsagare som också deltar i workshoppen.

”Fantastiskt roligt! När jag har dansat i dessa workshoppar känner jag mig otroligt positiv och endorfinerna flödar genom kroppen.”

DATUM HÖSTEN 2023
Lördagar 11:00 – 13:00, inklusive fika
26 augusti
16 september
30 september
14 oktober
28 oktober
4 november
25 november

ANMÄLAN
Kontakta oss på dialog@skanesdansteater.se eller via telefon 0703-44 58 11 om du vill anmäla dig eller vill veta mer. Ange vilket/vilka datum du vill komma.

PRIS
Workshopparna (inklusive fika) är kostnadsfria att delta i.

MER INFORMATION
Dance for PD® är ett initiativ från amerikanska Mark Morris Dance Group. Det började som ett unikt samarbete mellan danskompaniet och National Parkinsons Foundation 2005. Idag har metoden fått stor spridning i USA, Kanada och stora delar av Europa. Metoden går ut på att professionellt tränade dansare, som är experter på rörelse och har stor kunskap om balans, sekvens, rytm och estetisk är värdefull för personer med Parkinsons sjukdom. Skånes Dansteater erbjuder sedan 2016 Dans för Parkinsons i form av dansworkshoppar ledda av kompaniets dansare.

Besöksadress: Skånes Dansteater, Östra Varvsgatan 13A, Malmö

Välkommen!

”Workshopparna är uppbyggda så att alla kan delta. När vi avslutar känner jag mig 5 cm längre.”

”Dansen medförde en fysisk och mental träning men också en viktig social samvaro tillsammans med närstående och personer i samma situation.”