Ledare / 2021-06-07

Sommarhälsning!

Ett par dagar in i juni kom värmen och försommarblommorna står i full blom. Jag tror att vi alla ser fram emot sommaren då vi kan träffa nära och kära igen.

Den 10 maj hölls Skåneforum med styrelserna i lokalföreningarna och styrelsen i Parkinson Skåne. Denna gång blev det digitalt och det fungerade bra. Det är så viktigt att få tillfällen att träffas och att informera och diskutera om aktuella problem.

Den största utmaning vi har just nu är att många av våra medlemmar saknar e-post eller har felaktig e-post, som gör att vi måste skicka Nyhetsbrevet med posten. Det är en stor kostnad, som kunde läggas på en aktivitet till medlemmarna istället.

Den 22 maj höll Parkinsonförbundet kongress, även denna digitalt, med 83 deltagare. Vid kongressen väljs ny styrelse för 2 år och som ordförande valdes Anna-Lena Jansson från Örebro. Ett bra val, tycker jag. Själv blev jag, tillsammans med Lena Schalin, invald som styrelseersättare och det ska bli spännande att följa förbundets arbete från den vinkeln.

Förhoppningsvis är vaccinationen klar till hösten så att föreningarnas olika aktiviteter kan komma igång igen. Jag personligen har saknat den sociala samvaron med föreningens medlemmar.

En önskan om en fantastisk sommar!

Monica Vikingsson