HemHälsa & livsstilDigitaltVärldsparkinsondagen 12 april 2021

Världsparkinsondagen 12 april 2021

Världsparkinsondagen

Inspelningen av Världsparkinsondagen kommer att äga rum den 9 mars på Grand Hotell i Lund.

Världsparkinsondagen kommer i år att sändas digitalt den 12 april.

 

Fr v Lisa Kirsebom, Gerard Müller och Ebba Ericsson

Program:

Introduktion – moderator Lisa Kirsebom
Presentation Parkinson Skåne – ordförande Gerard Müller
Presentation Ebba Ericsson – ambassadör för Parkinson Skåne

 


Anna Ottosson, dietist och kostexpert

Anna Ottosson – kostens betydelse

Anna Ottosson är en av Sveriges ledande dietister. Anna arbetar med mat och hälsa och brinner för att påverka och sprida kunskap om kraften i maten och hur vi kan bli friskare, hälsosammare och stå i vår fulla kraft genom den mat vi äter och njuter av. Anna är välkänd kostexpert från TV, radio och tidningar. Hon är författare, föreläsare, bloggare och entreprenör. Anna har bland annat gett ut tre böcker och är proffs på smoothies och vilka råvaror som är superstjärnor för kroppen. Allt detta kommer hon att guida oss igenom under en timme med mycket värme, kunskap och på ett hälsobefriande sätt. Läs mer om henne på annaottosson.se

 


Per Odin, professor och avdelningschef vid Neurologi, Lund

Per Odin – icke motoriska symtom

Per Odin är professor och avdelningschef för avdelningen för Neurologi vid Lunds Universitet. Per fokuserar sedan 1987 kliniskt och forskningsmässigt på Movement Disorders och framför allt på Parkinsons sjukdom. De senaste åren har Per deltagit i studier kring de mest framskridna stadierna av sjukdomen och användandet av palliativa terapimetoder.

Per kommer att informera kring förekomst, diagnostik och behandling av icke-motoriska symtom vid Parkinsons sjukdom. Bland annat kommer han in på minnessvårigheter, depression, hallucinationer, sömnstörning samt problem med mag-tarmfunktion och blodtrycksstörningar.
Läs mer om Per Odin på Lunds universitets hemsida.

 


Sandra Fridolf, kontorschef på kontor Kyrkogatan i Lund i Sparbanken Skåne och Jan Reiderstad, koordinator på UtbildningsForum Skåne

Sparbanken Skåne informerar

Sandra Fridolf är kontorschef på kontor Kyrkogatan i Lund i Sparbanken Skåne och Jan Reiderstad är koordinator på UtbildningsForum Skåne.

Sandra och Jan berättar om hur de arbetar för att förhindra penningtvätt och om hur du löser du dina bankaffärer på ett så bra och smidigt sätt som möjligt.
Sandra Fridolf når du på sandra.fridolf@sparbankenskane.se

Sparbanksstiftelsen Finn, äger 26% av Sparbanken Skåne, har under 2017-2020 lämnat betydande bidrag till Parkinson Skåne och Världsparkinsondagen. Parkinson Skåne är ytterst tacksamma för dessa bidrag.

 


Diskussionsstund och frågor till föreläsarna

Avslutning – Gerard Müller

 

 

Informationsdagen finansieras av Sparbanksstiftelsen Finn,
Region Skåne och Parkinson Skåne

Dela