Musik, Porträtt / 2020-12-14

Benny Nielsen och The Visitor

En bild från studion när The Visitor spelades in. Caroline Jönsson och Benny Nielsen.

 

Klicka på nedanstående spelare så börjar vi med att lyssna på låten The Visitor.Texten till The Visitor har skrivits av Benny Nielsen. Sångtexten är en hyllning till musiken, körsången, körledaren Sara Söderström och alla i kören Joyvoice. Den handlar om en ovälkommen besökare i form av mr Parkinson (the visitor), men tack vare sången, att få sjunga tillsammans och att få ha goda körvänner så mår Benny bättre och känner sig starkare. Musiken har komponerats av Nate Harold, före detta basist i den välkända gruppen Fun. Ni som har hört talas om gruppen känner säkert igen deras stora hits, We Are Young och Some Nights. The Visitor är tydligt influerad av Funs musikstil.

Men vi tar det från början.

Benny Nielsen

Grafisk designer från Stockholm

Benny är född i Stockholm, bodde sedan några år i Limhamn, flyttade tillbaka till Stockholm och därefter till Malmö där han bodde i 20 år innan han år 2000 flyttade till Lomma där han bor tillsammans med hustrun Carina och dottern Agnes och katten Picasso.

Benny är utbildad som grafisk designer och har tidigare arbetat på Happy Marketing och Oriflame Cosmetics. Numera är han grafisk designer på TePe Munhygienprodukter.

Parkinsondiagnosen

Ibland kan dagar med Parkinsons sjukdom ändå vara jobbiga, men då gäller följande.

2017 fick Benny diagnosen Parkinsons sjukdom efter en lång process där läkare förnekade att Benny hade sjukdomen. Men Benny stod på sig och påtalade flera gånger att det var någonting som inte stod rätt till i kroppen. Han kände en lättnad när beskedet kom, efter flera år av symtom, läkare som inte trodde på honom så fick han äntligen en bekräftelse på att han hade en kroppslig sjukdom. Benny är påläst om sjukdomen och vet vad som väntar honom.

Trots Parkinsons sjukdom är Benny full av energi och har många intressen och aktiviteter på gång.

”Livet är i högsta grad värt att leva”, säger Benny. ”Tänk positivt”.

Insamlingar till Parkinsonsjuka

Benny har visat en generositet mot Parkinsonsjuka som få gör. Benny berättade tidigt för släkt, vänner och arbetskollegor att han diagnosticerats med Parkinsons sjukdom. Han startade en insamling som på kort tid inbringade 12 000 kr som Benny gav till ParkinsonFörbundet. Under 2020 hade Benny planerat en konsert i Lomma där överskottet också skulle skänkas till ParkinsonFörbundet. Men covid satte stopp för detta. Konserten planeras till hösten 2021 istället.

Alla som har medverkat vid inspelningen av The Visitor har gjort detta utan kostnadsersättning. Benny säger stort tack till alla som deltagit vid framställningen av The Visitor och jag får som representant för alla Parkinsonsjuka säga stort tack till Benny och hans kollegor eftersom alla intäkter från The Visitor kommer i en eller annan form att tillgodoses oss Parkinsonsjuka.

Här har vi Benny i mitten och Magnus Jönsson och Mats Wallén bredvid. Magnus och Mats medverkade i inspelningen av The Visitor.

”Jag mår bäst av musik och av att sjunga i kör”

Benny har många intressen varav musik och körsång ligger honom varmt om hjärtat. De stora idolerna är Elton John, Beatles och Bruce Springsteen. Vi diskuterade musik och vilka konserter vi varit på och vilka som varit de bästa. För Bennys del är det Bruce Springsteen på Ullevi och för min del är det Runrig när de uppträdde i Odense. Benny har aldrig hört talas om Runrig, så varsågod.

Benny började sjunga i kören Joyvoice för 4 år sedan och han ser fram emot varje tillfälle när kören på 80 personer tränar. Joyvoice finns i hela Sverige och i Bennys närområde finns kören i Malmö, Lund, Lomma, Staffanstorp, Vellinge med flera orter i Skåne.

”Jag mår som allra bäst när jag får syssla med musik och sjunga i kör”, säger Benny.

Joyvoice har Sveriges största körkurskoncept och popkörerna är för alla.

Andra intresse är att brygga öl (eget bryggerinamn; Grey Eagle Bryggery), laga mat och fotboll.

Videon om The Visitor

Här kommer avslutningsvis en länk till filmen om hur The Visitor spelades in.

Music: Nate Harold Lyrics: Benny Nielsen Editor: Caroline Wallén Technique: Mats Wallén Artists: Caroline Jönsson, Magnus Jönsson, Mats Wallén, Benny Nielsen Voice recording: Patrik Wulff. Sara Söderström Chickenhouse vocal studio: vocal coach Linnea Studios, Lomma

 

Tack Benny för trevliga samtal och lycka till i framtiden med alla dina projekt!

Och än en gång, ett stort tack för ditt engagemang med Parkinsons sjukdom. Vi behöver sådana engagerade och generösa personer som du.

Fotobilderna är från Benny Nielsens Facebook och Benny har godkänt att de får användas i denna artikel.

 

Thomas Winberg
Kassör/Projekt/Media Parkinson Skåne

thomas@parkinsonskane.se
0703-217520