Lokala föreningar, Tidigare aktiviteter / 2020-11-12

Rapport från höstens aktiviteter

Höstträff Parkinson Lund

Den 28 oktober lyckades vi genomföra en liten träff ute i Skrylle.

Vi var 16 medlemmar som träffades där. Några gick den korta rollatoranpassade rundan och övriga gick 3 km-rundan. Efter promenaden var kaffet framsatt i tältet utanför restaurangen, så vi slapp att köa. Det fanns gott om utrymme och allt utföll till belåtenhet.

Vi kände oss mycket nöjda med att få träffas en liten stund. Alla saknar våra träffar. Så trots höstlov med många lediga familjer och många bilar på parkeringen blev det ändå bra.

Fortsätter Covid19 (verkar ju göra det) så får vi kanske arrangera fler utomhusträffar till våren.

Ha det så gott och ta väl hand om er!
Birgitta Gerdtsson, Lund

 


Boule i ösregn

Den 19 augusti skulle vi spela Boule på Hässleholmsgården, hade hyrt boulebanor av Korpen. Det var ett tiotal glada entusiaster som kom men precis när vi skulle börja spela öppnade himlen sig och det började störtregna och åska. Vi satt i bilarna och avvaktade en halvtimme, men tyvärr fortsatte ovädret, det höll på ett par timmar så det gick inte att spela. Åskan slog också ner i ett hus här i Hässleholm.

Ja, vi hade maximal otur eftersom hela augusti bjudit på fint väder utom denna eftermiddag, men vi gör ett nytt försök till våren.

Birgitta Martinsson, Hässleholm

 


Äntligen kunde vi träffas igen!

Nu är det populärt att träffas ute, det tog vi fasta på och bjöd in till en första träff sedan Covid-19 blev vår vardag. Hur många skulle våga komma, det blev en chansning? Vi blev 15 st som tog tillfället i akt att träffades för picknick och bangolf på Vikingstrand tisdagen den 25 augusti. Alla var glada över att ses igen!

Inga-Lill Hoberg, Helsingborg

 


Höststart

Det var med stor glädje vi äntligen kunde träffas på Habo gård efter en vår, då vi inte kunnat ha några sammankomster. Solen strålade från en klarblå himmel och det dukats till fika utomhus, med föredömligt Corona-avstånd. Efter en god kopp kaffe och dito bulle, tog en del tillfället i akt att titta på balansbanan som väcker nyfikenhet och intresse. En grupp studerade stensamlingen och gick upp på lilla utsiktsplatsen. Det blev en fin eftermiddag och vi ser fram emot att kunna återkomma och använda balansbanan med instruktör till våren.
Vi ska också undersöka möjligheten att genomföra en träff någonstans i oktober. Alla var eniga om att man saknat våra träffar.

Birgitta Gerdtsson, Lund