Kultur / 2024-02-21

Föreläsning: Den kulturella hjärnan

Musik och dans påverkar vår hjärna!
Gunnar Bjursell, professor emeritus och chef för Centrum för Kultur, Kognition och Hälsa vid Karolinska institutet, ger tillsammans med danskonstnären Hugo Tham, en föreläsning där modern neurovetenskap möter humaniora, pedagogik och kulturell aktivitet.

Det har länge stått klart att musik, konst och dans samt utövande av dessa konstformer har stor betydelse för utveckling av socialt samspel, kreativitet och motivation samt kognition och inlärning, något som gäller såväl unga som gamla. Med förbättrade vetenskapliga metoder lär vi oss allt mer om samspelet mellan kulturaktiviteter och hjärnans plasticitet (formbarhet), vilket är av betydelse för hälsa, välbefinnande och livslångt lärande.

Datum och tid
Lördag 16 mars
13:30 – 15:30
Plats: Båstads stadsbibliotek

Läs mer på Centrum för Kultur, Kognition och Hälsas webbplats: http://www.kulturellahjarnan.se
Kostnad: 50 kronor. Förköp på Båstads bibliotek. Du betalar med Swish eller kort. Vi tar inte kontanter.

Arrangeras i samarbete med Vård och omsorgs förebyggande hälsoarbete