Hälsa & livsstil / 2023-04-04

Rollz – en innovativ parkinsonrollator

Parkinsonrollator – Rollator och rullstol i ett

Denna rollator är avsedd för människor som lever med specifika neurologiska sjukdomar som Parkinsons. Flera stimuli är tillgängliga för att hjälpa användaren att ta det första steget, göra efterföljande steg eller behålla en gångrytm.

Rollatorn har flera olika funktioner som hjälper till att återfå eller behålla gånghastigheten. Personer med Parkinsons sjukdom behöver ofta assistans med att hålla i gången och den kan då skicka rytmiska signaler i form av ljus, ljud eller vibration.

Att övervinna frysning vid gång
Stabiliteten hos Rollz Motion Rhythm minskar risken för fallolyckor som lätt inträffar vid balansproblem och signalerna hjälper till vid frysning eller forcerad gång. Den projicerade laserlinjen kan hjälpa användaren att bryta en frysning, medan en metronom eller upprepad vibration i handtagen kan hjälpa till att hålla uppe gånghastigheten.

 

Flera olika signaler i en och samma rollator
Rollz Motion Rhythm innehåller flera olika signaler som kan aktiveras och avaktiveras under tiden man går. Denna unika kombination ger personer med Parkinsons möjlighet att alltid ha rätt signal vid rätt tillfälle.
Dessutom kan varje signal justeras individuellt för att anpassas till användarens behov när det gäller hastighet, intensitet och varaktighet. På detta sätt kan varje person som lever med Parkinsons använda rollatorn i sin egen rytm.

Rullstolspaket
Rullstolspaketet förvandlar Rollz Motion Rhythm från rollator till rullstol på några sekunder. Det här är idealiskt om man blir trött och vill ha en bekväm sits med ordentligt ryggstöd under en tur. Detta gör det möjligt att vistas ute under en längre tid där användaren går själv ibland och skjutsas ibland.

De stora hjulen passerar lätt hinder och rollatorn är lätt att fälla ihop för transport. Väger endast 5 kg och till hösten kommer den i en motordriven variant som styrs med ett joystick. Kostar 19 995 kronor.

Läs mer på rollz.se

Av: Thomas Winberg

Källa:
Rollz.se