Hälsa & livsstil / 2022-10-26

”Lilla Pappa”

– en låt om sorg, saknad, Parkinsons sjukdom, demenssjukdom

Carl-Martin Vikingsson (även Sture Allén den yngre och sångare i Svenska Akademin) har släppt låten ”Lilla Pappa” på Spotify. Låten handlar om Carl-Martins pappa som gick bort i maj i år efter många års sjukdom, och om sorg, saknad, om saker som aldrig blev sagda, om Parkinsons sjukdom och om demenssjukdom.

Låten berör mig och den är mycket personlig. Det är svårt att beskriva vilka känslor man har när ens föräldrar långsamt tynar bort. Det är 36 år sedan min Far tynade bort, inte på samma sätt som Carl-Martins Pappa, men minnet av den tiden har etsats fast i mig.

Carl-Martins text om sin pappa griper tag i mig. Melodin är en vacker ballad. Carl-Martin får mig att minnas det som varit, det som aldrig blev gjort eller sagt, ett sätt att sörja. Carl-Magnus fångar känslorna som får mig att förstå hans sorg och saknad.

Vi lyssnar på låten ”Lilla Pappa”.

Thomas Winberg