Dans / 2022-08-29

Dansworkshop för Parkinson Skåne

En dansworkshop för dig med Parkinsons sjukdom.

Vid fem tillfällen under hösten 2022 är du med Parkinsons sjukdom välkommen till Skånes Dansteater för en dansworkshop speciellt anpassad för dig. Tempot och rörelserna är helt anpassade efter dig som deltar, en metod som ursprungligen utformades av Mark Morris Dance Group i New York, USA. Ingen tidigare danserfarenhet krävs.

Workshoppen består av en fysisk dansdel som varar ca 75 min under ledning av våra dansare och avslutas med en gemensam fikastund. Om du vill får du gärna ta med dig en anhörig eller ledsagare som också deltar i workshoppen.

Röster om workshoppen från tidigare deltagare

”Fantastiskt roligt! När jag har dansat i dessa workshoppar känner jag mig otroligt positiv och endorfinerna flödar genom kroppen.”

 

”Jag kan nästan inte beskriva hur mycket detta har betytt för min hälsa på alla plan. Det påverkar humöret och stimulerar kreativiteten. Det ni gör är så bra! Workshopparna ger glädje, balans, träning för kroppen och hjärnan. Stimulerande för både kropp och själ!”

ANMÄLAN

Anmäl dig och eventuellt sällskap till workshoppen via e-post till dialog@skanesdansteater.se eller telefon 0703-44 58 11.

Det är helt gratis att delta i Dans för Parkinson-workshoppar och fika ingår.

BRA ATT VETA

Du behöver ingen tidigare danserfarenhet för att delta i denna workshop.

Vi dansar kl. 11:00-12:15 och avslutar med fika kl. 12:15-13:00.

Workshoppen hålls på engelska och svenska. Våra dansworkshoppar är tillgängliga för alla, med och utan funktionsnedsättning. Klä dig i kläder som känns sköna att röra sig i. Vi dansar ofta barfota eller i strumpor.

TILLGÄNGLIGHET

Utanför ingången till Skånes Dansteater (adress Östra Varvsgatan 13a) finns särskilda parkeringsplatser för dig som har rörelsehinder. Skånes Dansteaters lokaler, entré, foajé, toaletter, salong, kontor och dansstudios är placerade på markplan. Entrén för publik och entrén för personal har inga trappor. Dörrarna till teatern öppnas med elektriska dörröppnare.

Finns det något du vill att vi ska veta om dig inför ditt deltagande i workshoppen? Meddela oss det när du anmäler dig eller kontakta oss via epost till dialog@skanesdansteater.se  eller via tel 0703-44 58 11.

DATUM

Lördag 10 september kl. 11:00-13:00.
Lördag 24 september kl. 11:00-13:00.
Lördag 8 oktober kl. 11:00-13:00.
Lördag 5 november kl. 11:00-13:00.
Lördag 19 november kl. 11:00-13:00.

(Workshop 11.00-12.15 samt fika 12.15-13.00)

PRIS

Dans för Parkinsons-workshoppen är helt gratis, fika inkluderat

PLATS

Skånes Dansteater.

ANMÄLAN

Anmäl dig till workshoppen via e-post till dialog@skanesdansteater.se eller telefon 0703-44 58 11.

[eltd_button size=”small” type=”solid” text=”LÄS MER I KALENDARIET” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://www.parkinsonskane.se/evenemang/parkinson-skane-och-skanes-dansteater-har-dans-for-parkinsons/2022-09-10/?preview_id=14458&preview_nonce=66dfa7ffa1&_thumbnail_id=15705&preview=true” target=”_blank” color=”#fff” hover_color=”” background_color=”#f49e39″ hover_background_color=”#f49e39″ border_color=”#f49e39″ hover_border_color=”#f49e39″ font_size=”” font_weight=”” margin=””]

 


Om Dance for Parkinsons

Dance for PD® är ett initiativ från amerikanska Mark Morris Dance Group. Det började som ett unikt samarbete mellan danskompaniet och National Parkinsons Foundation 2005. Idag har metoden fått stor spridning i USA, Canada, Tyskland, Israel, Italien, Indien och Storbritannien och den har presenterats vid flertalet internationella Parkinsonkongresser.

Under expansionen har Dance for PD® varit trogen programmets vision och grundidé. Att professionellt tränade dansare är experter på rörelse, deras kunskap om balans, sekvens, rytm och estetisk är värdefull för personer med Parkinsons sjukdom. Dansklasserna handlar om konst, teknik och dansglädje, inte om Parkinsons, det är ingen terapi. Klassen tillåter för deltagarna att utforska de fysiska och kreativa möjligheterna som fortfarande i högsta grad finns tillgängliga för dem.