Aktiviteter, Hälsa / 2022-05-04

Informationsträff om Tryggare fallteknik

Vi i projekt Tryggare Vardag vill bjuda dig som har Parkinson samt närstående till informationsträff, en prova på dag tillsammans med oss där det också bjuds på räkmacka. Vi testar på fallteknik, balansövningar, styrkeövningar, andningsteknik och mycket mer. Informationsträffen är kostnadsfri!

Datum: 9/5 kl. 13.00-14.30
Plats: Kurirgatan 1, Helsingborg
Anmälan görs till: helsingborg@parkinsonforbundet.se, senast torsdagen den 5/5.

Läs mer på Facebook: Projekt Tryggare Vardag, eller på instagram: tryggare_vardag

Varmt välkomna!

Monica Vikingsson, Ordförande Parkinson Skåne
Hamed Salama, Metodutvecklare
Tommy Franck, Aktivitetssamordnare/Parkinson Helsingborg med omnejd
Thomas Brilje, Projektledare

Närmare 200 personer läggs dagligen in på sjukhus till följd av ett fall. Varje år faller cirka 70 000 personer så illa att de behöver sjukhusvård. Drygt 1 000 personer dör. 50 000 av de som faller är 65 år eller äldre. Men med förebyggande insatser kan många fallolyckor förhindras.

Projekt Tryggare Vardags syfte är att ge personer med Parkinsons sjukdom ökad egenmakt, bättre livskvalitet samt nya kunskaper om och konkreta handlingsverktyg för en tryggare vardag, främst med fokus på trygga fall och fallteknik.