Digitalt, Hälsa & livsstil / 2020-11-20

Webbinarium: Optimera din behandling och livskvalitet

Välkommen till webbinarium: Optimera din behandling och livskvalitet

Vår målsättning med all vård och behandling är att uppnå ett så optimalt välbefinnande som möjligt oavsett hur länge man har haft sin sjukdom. Rätt patient ska få rätt vård i rätt tid och möjlighet att optimera sin behandling för att uppleva maximal ”må-bra-tid”.

Parkinsonförbundet har under lång tid årligen arrangerat seminarier, som har presenterat de olika pump-och hjärnstimulerande behandlingsmetoder som finns. De har kallats för ”pump-möten” eller ”Parkinson i komplikationsfas”.

Vi bjuder därför in till ett webbaserat seminarium, med något ändrad inriktning. Programmet fokuserar på att öka kunskapen om vilka tecken och symtom som man ska vara uppmärksam på, och ge motivation till att diskutera sina behandlingsmöjligheter med sin läkare så att man kan maximera sin ”må-bra-tid”. Vi vill även medvetandegöra vad som kan utgöra hinder för en persons acceptans och möjlighet att agera i rätt tid och avdramatisera eventuella beslut om behandlingsändringar. Med facit i hand är det nämligen många som ställer sig frågan ”Varför gjorde jag inte detta tidigare!

Webbinarium: Optimera din behandling och livskvalitet

Dag: 2020-12-07
Tid: kl 15:00-17:00
Plats: Webbinariet sänds från Strawberry fields studio 2 Mall of Scandinavia Solna
Målgrupp: Samtliga medlemmar i Parkinsonförbundet, externa intressenter ex vis Swemodis, VfMD och läkemedelsbolagen.
Medverkande: Eleonor Högström, förbundsordförande, Anders Stålhammar, moderator/journalist, Nil Dizdar Segrell, parkinsonspecialist och docent, Ylva Hellstadius, verksamhetsutvecklare och Gunn Franzén Ljung, generalsekreterare.

Se hela webbinariet här: