MultiPark, Nyheter / 2023-06-29

Påminnelse om MultiPark Café 24/8: Hjärnan i bilder

Illustration: Elin Arvidsson.

MultiPark Café är en serie populärvetenskapliga föreläsningar där forskare berättar om sina senaste upptäckter. Seminarierna hålls på kvällstid och riktar sig till patientföreningar och allmänheten. Varje kväll har ett specifikt tema. MultiPark bedriver tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons, hela vägen från molekyl till patient.

Vid höstens första Café bjuds på vernissage och korta presentationer kring temat ”Hjärnan i bilder”!

OBS! NOTERA BYTET AV LOKAL!

Kom till MultiPark Café den 24 augusti kl 17-19 och se bidragen från våra forskares fototävling ”Hjärnan i bilder”. Dessutom kommer två av våra seniora forskare att ställa ut och berätta om forskningen bakom deras bilder som tidigare visats i utställningen ”Den osynliga kroppen” på Sven Harrys museum i Stockholm. Vi har även bjudit in en gäst, Vegard Lødøen, en norsk fotograf som visar sina vackra naturbilder och berättar om hur han klarar av att fortsätta som aktiv fotograf samtidigt som han drabbats av Parkinsons sjukdom.

Talarna är följande:

Vegard Lødøen ”Fånga fina foton trots Parkinsons”

Malin Parmar ”Cellerna som behandlar Parkinsons sjukdom”

Tomas Björklund ”Generna som behandlar Parkinsons sjukdom”

Efter presentationerna bjuder vi på tilltugg och det är möjligt att själv gå runt och fascineras av våra forskares bilder. Under minglet kan du också ställa frågor direkt till våra forskare. Deltagandet är gratis men antalet platser begränsat, därför behöver du registrera dig (glöm inte meddela oss vid ev. förhinder).

Varmt välkomna!

Registrera dig här →

Hitta till Salen E16 på nybyggda Forum Medicum:

Salen E16 är på översta våningen, men hissar finns. Det kommer vara skyltat och en av oss arrangörer möter er vid entrén.

Transport med kollektivtrafik från Lund C:

Enklast är att åka till Universitetssjukhuset och sedan promenera de sista ca 400 metrarna därifrån.

(Kartan nedan visar till Belfragesalen där vi var tidigare, snart kommer en uppdaterad beskrivning till nya lokalen i Forum Medicum)

Flera förbindelser går mellan Lund C och Universitetssjukhuset:

Stadsbuss (grön) nr 3 eller nr 6
Regionbuss nr 166
Spårvagnen.