Föreningsnytt, Nyheter / 2023-06-01

Nu är projekt för att motverka ofrivillig ensamhet bland Parkinsonsjuka igång!

Beviljat belopp: 30 000 kronor
Utnyttjat belopp: 1 700 kronor

Tisdagen den 16 maj skedde uppstarten av projektet och då träffades 17 personer från lokalföreningen Sydöst på ett café i Ystad. De utnyttjade då 100 kronor av sina möjliga 200 kronor. Så nu utmanas övriga lokalföreningar till att ta samma initiativ som lokalföreningen Sydöst. Först till kvarn gäller.

En medlem i styrelsen för Parkinson Skåne är projektansvarig och det är jag. En medlem i varje lokalförening blir projektledare för sin lokalförening. För att utveckla projektet ytterligare så är en ansökan skickad till en annan stiftelse och här är det tänkt att bidraget skall uppgå till 300 kronor per person för att täcka en del kostnader om man går på teater, konsert, bussutflykt eller liknande.

Hör av er till mig eller till Bertil Palm om ni har frågor.

Thomas Winberg
thomas@parkinsonskane.se