Aktiviteter, Lokala föreningar, Tidigare aktiviteter / 2021-07-29

Lite om vad vi i Eslöv gjort under våren, kompletterat med bilder

Dags för vårt traditionella sommaravslutning med Kubbspel vid Trollsjön i Eslöv, den 18 juni. 21 deltagare enades om att i år blev det oavgjort mellan töser och pågar. Avslutning med kaffe och nybakad våffla.

Den 28 maj gjorde Parkinsonföreningen Eslöv en utflykt till Bialitt i närheten av Svalöv. Under tidigt 60-tal ledde Lasse Holmqvist underhållningsprogram därifrån, trodde vi, men så var det inte. Huset/caféet användes bara som utgångspunkt för de kulisser som sattes upp i en studio i Malmö där programmet gjordes. Vi var 18 deltagare som blev mätta och belåtna av lunchen och glada åt att träffas.

Med bra corona-avstånd vandrade 18 medlemmar i Parkinsonföreningen Eslöv runt Trollsjön. Det kändes verkligen att våren var på gång den 19 mars, kallt men solen tittade fram. Avslutning med egen medhavd matsäck och mycket Covid-19 och snack.

Dags för utflykt igen, nu till naturreservatet Rövarkulan. Det gäller ju att vara utomhus, även om en del redan hunnit få två vaccineringar mot Coronaviruset. Vi var 16 medlemmar som gick en kort tipspromenad som följdes av korvgrillning och inmundigande av äppelmunkar. Behovet av att träffas märks tydligt, alla satt kvar länge, pratade och njöt av det fina vädret.

När vi har box-träning kan alla vara med, även om du har rollator! Vi tränar också styrka och balans förutom box-träningen. Studio Aktiv 24 har glada och skickliga tränare som får oss att göra vårt bästa.