Film, Kultur, Nyheter / 2021-01-26

”Spring, Uje, spring!” vann tre guldbaggar

Trailer från ”Spring Uje, spring!”

Filmen ”Spring, Uje, spring!” tog storslam i årets Guldbaggegala och fick hela tre guldbaggar i kategorierna ”Bästa film”, ”Bästa manliga huvudroll” och ”Bästa manus”.

Filmatiseringen av Uje Brandelius historia ”Spring, Uje, spring!” som tidigare varit scenföreställning handlar om hur Uje Brandelius tacklar att han får sin Parkinson­diagnos. Filmen är en dramakomedi och är regisserad av Henrik Schyffert.

Filmen har fått fina recensioner och så här skriver Jan-Olov Andersson på Aftonbladet:

”Spring Uje spring” är i sin ovanliga hybrid av spel- och dokumentärfilm både ovanligt läckert gjord, väldigt allmänmänsklig, djupt engagerande och, trots ämnet, stundtals väldigt rolig. Årets bästa svenska film!”

 

Efter flera uppskjutna premiärdatum hade ”Spring Uje, spring” till slut premiär. Filmen skulle ha haft premiär i mars, men på grund av pandemin sköts den upp flera gånger. Nu visas filmen för en biopublik på max åtta personer och finns även att hyra via streamingtjänsten SF anytime fr om 29/1-21.
Hyr filmen här →

Läs vår recension av filmen →