Föreningsnytt / 2023-05-30

Konferens på Fritid Hotell & Kongress i Ystad

Parkinson Skåne har beslutat att genomföra en konferens den 7 och 8 oktober 2023 på Fritid Hotell & Kongress i Ystad. Programmet kommer att utarbetas under våren och inbjudan kommer senare.

Våren 2020 öppnade Fritiden Hotell & Kongress, en helt ny anläggning med sju våningar, 71 hotellrum, bar med panoramautsikt och en stor kongresshall. I denna anläggning bedrevs ett badhus fram till 2014. Badmöjligheten i det gamla badhuset från 60-talet finns kvar – om än i en annan tappning i form av jacuzzi. I restaurangdelen finns de 5 meter gamla hopptornen bevarade på ett spektakulärt sätt.

När Fritidsbadet i Ystad stod klart 1961 hade idén om ett badhus funnits ända sedan 30-talet. Men andra världskriget kom emellan och planerna lades på is. Fritidsbadet (fick sitt namn efter utställningen ”Fritiden” 1936) kom att bli ett väl utnyttjat badhus. I bassängerna användes vatten från Östersjön. Badhuset blev så småningom för dyrt att driva och i en tävling vann nuvarande koncept.