Nyheter / 2022-05-04

MultiPark Café med Parkinson Skåne

Individanpassade interventioner vid Parkinsons sjukdom – för att varje patient är unik!

Varmt välkommen till Multipark-café den 9 juni kl 17-19 med temat ”Individanpassade interventioner vid Parkinsons sjukdom”. MultiPark är ett strategisk forskningsområde vid Lunds universitet. Här bedrivs tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons, hela vägen från molekyl till patient. Vi bjuder vid detta tillfälle in allmänheten till att ta del av pågående forskning vid Multipark.

Under kvällen berättar våra forskare om allt från experimentell forskning för att bättre förstå hur framtida stamcellstransplantioner ska fungera på bästa sätt, till verktyg för att identifiera personer med Parkinsons sjukdom som inte svarar optimalt på behandling, och olika boendeaspekter och deras relation till hälsa för personer med Parkinsons sjukdom.

Efter föreläsningarna bjuder vi på fika. Då har du möjlighet att ställa frågor till forskarna. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs.

Varmt välkommen till en insiktsfull kväll!

Registrera er här →