HemStandard Blog Whole Post

Vem är Stig Åström?

Jag är 73 år och sedan 51 år tillbaka gift med Eva. Tillsammans har vi 3 barn och 8 barnbarn. Jag är socionom till utbildningen men har i hela mitt yrkesliv arbetat med personalfrågor, bland annat på Sydkraft ochScandlines.

Erfarenhet av styrelsearbete i ideell verksamhet har jag skaffat mig när vi var ett antal eldsjälar som byggde upp en stor och i vissa stycken unik handbollförening för barn och ungdomar i Oxie under  mottot ”Visst platsar du. Alla ska med”.

Efter min pensionering blev jag sjuk med diverse olika symptom. Besvären tilltog och det var faktiskt en lättnad för både mig och familjen när jag fick min Parkinsondiagnos 2014. Min medicinska behandling sköts av Gesine Paul-Visse på Neurologen i Lund. Hon gör det på ett fantastiskt bra sätt. Stort tack för det, Gesine.

Den andra huvudsakliga delen av behandlingen sköter jag själv tillsammans med ett härligt gäng i vår Parkinsonboxning. I samarbete med boxningsklubben Fox i Malmö tränar vi koordination, kondition, balans, rörlighet och styrka. Jag har i yngre dagar spelat fotboll och handboll men aldrig upplevt en så bra och rolig träningsform. Tack vare den mår jag idag mycket bättre än när jag fick min diagnos. Därför en uppmaning till dig som ännu inte provat på vår träning. Kontakta mig så berättar jag mer!

Vilka är dina starka sidor?

I mitt yrkesliv har jag lärt mig att lyssna och förstå människors behov. Förmågan att kommunicera är nog en av mina starkaste sidor.

Hur ser du på den dubbla rollen som ordförande i Parkinson Malmö och stryrelseledamot i Parkinson Skåne?

Den kan ge möjlighet att genom kommunikation om vad som händer på regional respektive lokal nivå bidra till att utveckla våra aktiviteter till medlemmarnas bästa. Detta var också den avgörande anledningen till att jag tackade ja till att ingå i regionstyrelsen.

Hur upprätthåller ni i styrelsen för lokalföreningen Malmö kontakten med medlemmarna under Coronapandemin?

Kontakten försöker vi hålla genom vår hemsida som vi dessutom kompletterar med ett elektroniskt nyhetsbrev.

Vad tror du är anledningen till att antalet medlemmar minskat under det gångna året?

Jag tror att pandemin som på så många sätt präglat året som gått är den huvudsakliga orsaken till detta. Av ett antal planerade aktiviteter har vi endast kunnat genomföra Parkinsonboxningen.

Hur skulle du vilja se den svenska sommarsemestern?

För egen del som pensionär är det ständigt semester som gäller. För alla andra önskar jag en covidvaccinerad svensk idealsommar med EM-guld i fotboll, medaljregn i OS i Japan, extra söta jordgubbar och ett rejält långt högtrycksväder.

Tack Stig! Det skall bli skoj och spännande att arbeta tillsammans med dig i Parkinson Skånes styrelse.

Thomas/skribent

Vem är Stig Åström? Jag är 73 år

Maria, du driver en webbyrå i Lund som heter Khaki. Vad är byråns affärsidé och vilken kundgrupp vänder byrån sig till? Hur många år har du arbetat med webblösningar?

Jag har sedan drygt 20 år producerat webbplatser till kunder som vill ha skräddarsydda sidor, både som anställd och i egen regi. Mina kunder är ofta små och medelstora företag och föreningar, men jag har även arbetat med kommuner och universitet. Eftersom jag jobbar med WordPress finns det alla möjligheter att anpassa sidorna efter kundernas önskemål. Jag arbetar både med att utveckla nya webbplatser och uppdaterar befintliga som behöver kompletteras med nya funktioner. Till basutbudet är det enkelt att koppla fler lösningar som kunden behöver, som exempelvis e-handel, nyhetsbrev och kalendarium.

Vem är Maria Gyllström?

Jag är 55 år, har 4 vuxna barn och en mops. Bor på Nilstorp i Lund. Född i Skövde, uppväxt i Lund, bott i Kenya några år. Mina intressen är trädgård, musik, film, läsa/lyssna på böcker, gå på konserter och inte minst Österlen.

Hur kom du i kontakt med Parkinson Skåne?

Jag bodde under många år granne med Thomas Winberg, kassör i Parkinson Skåne. Under en av våra grannträffar förstod han att jag arbetade med webb och frågade mig om hjälp med ett kalendarium till Parkinson Skåne. På den vägen är det.

När Parkinson Skåne i höstas beslutade att lägga ner den tryckta medlemstidningen Aktuellt Parkinson Skåne kontaktades du för att komma med ett förslag till upplägg. Vad kände du inför ett sådant uppdrag?

Jag blev väldig glad för frågan och såg genast möjligheter med hur man skulle kunna ta omvandla tidningen till en digital version. Att det handlar om en förening med medlemmar som har en sjukdom gör det bara än mer intressant för mig då jag har själv under en period varit allvarligt sjuk. Jag vet hur mycket det betyder att man kan söka stöd och information om sin diagnos, läsa om andra som är drabbade och få hopp om framtiden via forskningsrön.

Khaki fick uppdraget och det tillkom, förutom att bygga en webbtidning, att bygga ett Nyhetsbrev. Parkinson Skånes hemsida är byggd på en gammal plattform som är samma som Parkinsonförbundet använder. Var det komplicerat att bygga webbtidningen och Nyhetsbrevet?

Det handlar om att kunna hantera verktygen rent tekniskt men också om informationsstrategi. Hur tänker användaren och var söker man information? Det är en komplex process innan allt är på plats och kräver erfarenhet.

När sidan väl är utvecklad är det ett löpande arbete med att layouta och publicera artiklarna på ett sätt som gör att de känns tilltalande och lättlästa. För mig är också bilderna viktiga och jag lägger alltid möda på att hitta ”rätt” bild.

Nyhetsbrevet ser jag som en förlängning av webben då man där blir uppmärksammad på vad som finns att läsa i tidningen. Det är en service som ger medlemmarna en snabb bild av vad som är viktigt just nu. Även nyhetsbrev har jag arbetat med mycket, så det är inte något nytt för mig men något jag tycker är spännande.

Det har gått 6 månader sedan Khaki fick uppdraget. Hur är det att jobba med och för Parkinson Skåne?

Jag trivs väldigt bra! Skulle gärna jobba ännu mer med liknande uppdrag, märker hur väl det passar mig. Det känns både givande och viktigt, samtidigt som det är roligt att vara kreativ och försöka skapa en så bra form på tidningen som möjligt. Alla i föreningen som jag jobbar med är dessutom väldigt trevliga och proffsiga och samarbetet fungerar enligt mig mycket bra.

Hur ser du på framtiden? Vad saknar Parkinson Skåne?

Jag hoppas att Parkinson Skånes medlemmar är nöjda med de steg som tagits med webbtidningen och nyhetsbrevet. Det känns som att det var rätt i tiden att under en pandemi och medföljande isolering utveckla det digitala mer och jag hoppas att man fortsätter med det. Om jag fick önska något så vore det att även Parkinsonförbundet skulle ligga på samma plattform (WordPress) och den då skulle uppdateras vad gäller teknik och form. Tror det hade underlättat för medlemmarna att slippa klicka mellan olika sidor för att hitta info.

Tack Maria! Jag är inte den som skall tycka till om webbtidningen och Nyhetsbrevet eftersom jag bidrar med artiklar men jag har hört andra i branschen som tycker att upplägget är professionellt. Och jag kan bara hålla med. Det är inte till att bara ta ett Word-dokument och lägga ut som säkert många tror.

Thomas /skribent

Maria, du driver en webbyrå i Lund

Vem är Karin Larsson?

Jag är pensionär sen 10 år tillbaka gift med Leif har 2 vuxna barn. Bor på landet i Sonarp vid Röstånga i närheten av vackra Söderåsen.  Anledningen till mitt intresse i Parkinson är att vår dotter 47 år har Parkinsons Sjukdom.

Hur kommer det att märkas att lokalföreningen Eslöv har fått en ny ordförande? Vilka är dina starka sidor?   

Eftersom jag varit delaktig i styrelsen i flera år och de senaste åren varit vice ordförande, blir det inga större förändringar. Vi hjälps åt alla i styrelsen.

Vilka kortsiktiga- respektive långsiktiga frågeställningar är viktiga för lokalföreningen Eslöv?

Vi försöker hålla oss uppdaterade inom olika områden, vad som gäller Parkinsons. Sociala kontakter genom att träffas är en mycket viktig del i vårt arbete. Alla ska och känner sig delaktiga och trivas i gemenskapen på våra olika möten.

Hur upprätthåller ni i styrelsen kontakten med medlemmarna under Corona-epidemin?

P g a Corona-epidemin har vi fått ändra oss efter FHMs riktlinjer. Vi försöker planera våra aktiviteter utomhus så gott det går. Till exempel en träff i mitten av mars vid Trollsjön i Eslöv med egen kaffekorg där 18 st deltog. Box utomhus varje vecka sen den 3 mars.

Hur skulle du vilja se den svenska sommarsemestern?

Min största önskan inför sommaren är att alla blir vaccinerade mot covid-19 så vi kan träffa våra nära och kära.

Tack Karin! Ni är alltid på språng i Eslöv med många aktiviteter och ni är duktiga på att hitta bidragsgivare utanför ”boxen”. Lycka till!

Thomas/skribent

Vem är Karin Larsson? Jag är pensionär sen

Vem är Sven Palmér?

Jag är uppvuxen i Brösarp. 64 år. Bor i Sövde med min fru och en hund. Har 3 utflugna barn och 6 barnbarn. Min yrkesbana började på P6/Fo 14 i Kristianstad. Arbetade främst med underhållstjänst som Kapten och bataljonskvartermästare. Därefter 6 år som byråkrat vid Länsstyrelsen i Kristianstad. Arbetade där med tillsyn av kommunernas räddningstjänst och IT-säkerhet. Fortsatte med 5 år som fritidschef i Osby kommun.

Mitt nästa kall var att arbeta med kommunal beredskapsplanering, säkerhet och trygghet i Trelleborgs kommun.

Vilka är dina starka sidor? Har du något specialintresse?

Säkerhet och trygghetsfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Har varit aktiv som styrelseledamot i flera föreningar.

Hur kommer du att märkas i styrelsearbetet i Parkinson Skåne? 

Jag hoppas på ett nära samarbete föreningarna.

Vad var det som lockade dig att bli styrelsemedlem i Parkinson Skåne?

Jag har varit Parkinsonsjuk länge. Fick diagnosen 2008. Blev DBS-opererad 2016. Har därför erfarenhet av sjukdomens olika faser som jag gärna delar med mig av.

Under 2021 tappade Parkinson Skåne 41 medlemmar (netto). Vi tappade 80 medlemmar och fick 39 nya medlemmar. Vad tror du är förklaringen till minskningen?

Knivig fråga som man nog får titta närmare på. Att vara lyhörd för och arbeta för medlemmarnas behov, är av största vikt. Unga Parkinsonsjuka är en viktig målgrupp.

Hur skulle du vilja se den svenska sommarsemestern?

Varm och fri från mygg och virus.

Tack Sven! Det skall bli spännande att jobba tillsammans med dig både i styrelsen och i mediagruppen och i ett annat projekt.

Thomas/skribent

Vem är Sven Palmér? Jag är uppvuxen i

 • Nya konstaterade covid-19-fall: 314
 • Totalt antal konstaterade covid-19-fall: 12 245
 • Inlagda på IVA med konstaterad covid-19: 17
 • Inlagda på vårdavdelning med konstaterad covid-19: 1 183
 • Antal avlidna med covid-19, 1 646

Samlad information om covid-19 – coronavirus

Skåne har en hög smittspridning av covid-19. Behovet av vård är stort och vi måste alla hjälpas åt för att begränsa smittan.

Råd för att minska smittspridningen
Du har ett personligt ansvar att skydda dig själv och andra. Genom att följa de nationella råden tar du ditt ansvar för att minska smittspridningen. Folkhälsomyndigheten har tagit beslut om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd. Råden gäller sedan den 14 december i hela landet och ersatte de lokala skärpta råden som tidigare fanns i Skåne. De nationella råden har vissa anpassningar i Skåne utifrån hur smittspridningen ser ut här.

Du har ett personligt ansvar för att skydda dig själv och andra. Hjälp till att minska smittspridningen av covid-19 genom att följa råden.

 • Tvätta händerna och håll viruset borta
 • Besök inte platser där det kan uppstå trängsel
 • Umgås med få människor
 • Undvik att resa med kollektivtrafiken
 • Arbeta hemifrån om du kan

 

Covid-19 i Skåne

Aktuellt: Vaccinationen pågår i Skåne

Uppdaterat 26 mars 2021

Region Skåne har börjat vaccinera mot covid-19 och planerar för en löpande vaccination under det första halvåret av 2021. Planeringen utgår från Folkhälsomyndighetens nationella plan för vaccination mot covid-19.

 • Vaccinationer med Astra Zenecas vaccin kan nu starta för alla som är 65 år och äldre, efter en tillfällig paus. Folkhälsomyndigheten bedömer att vaccinet är tryggt och säkert att använda för alla som är 65 år eller äldre.
 • Pausen av Astra Zenecas vaccin bland yngre fortsätter i väntan på ytterligare besked för det behövs mer data för den åldersgruppen.
 • Nu ska alla som är 76 år och äldre ha fått ett brev från Region Skåne med erbjudande om att boka tid för vaccination mot covid-19.
 • Nästa vecka får vårdcentralerna ytterligare 48 000 doser och man kommer då att kunna hålla en högre vaccinationstakt.
 • Nästa åldersgrupp att erbjudas vaccin är personer 70 – 75 år. Planen är att breven landar i brevlådorna efter påsk om vaccintillgången är fortsatt god.

Senaste nytt i Skåne om vaccinationen mot covid-19
När du kan vaccinera dig beror bland annat på hur många doser vaccin Region Skåne får och när de kommer. Totalt antal vaccinerade med en första dos är 12,4% och färdigvaccinerade är 5,0%.

Källa: Region Skåne

Nya konstaterade covid-19-fall: 314 Totalt antal

Parkinsons sjukdom finns beskriven i de ayurvediska skrifterna (indisk läkekonst eller livskunskap/livets vetenskap) som är daterade så långt tillbaka som till 5000 f.Kr.

De europeiska upptäckterna av Parkinsons

James Parkinson (1755 – 1824) påstås ha varit först med att beskriva de typiska symtomen för Parkinsons sjukdom. Året var 1817. Men James Parkinson gjorde aldrig några kliniska studier. Han observerade bara 6 personer. Och drog slutsatser av sina observationer. Det var ”neurologins fader” Jean-Martin Charcot som efter kliniska studier gav sjukdomen dess namn ”Parkinsons disease”. (läs artiklarna om James Parkinson och Jean-Martin Charcot)

Parkinsons sjukdom beskrivs redan 5000 f.Kr.

I Kina hade man tidigare än 1817 beskrivit personer med samma symtom som vad nu James Parkinson gjorde. Men mycket tidigare än så är sjukdomen beskriven i de ayurvediska skrifterna (indisk läkekonst eller livskunskap/livets vetenskap) som är daterade så långt tillbaka som till 5000 f.Kr. Det var en period där människors förståelse för lidande var begränsade till vad gudarna och onda andar gjorde med dem.
600 f.Kr. sammanställde den indiske läkaren Sushruta de första iakttagelserna av den sjukdom som skulle bli Parkinsons sjukdom, långsamhet och akinesi. De kallade sjukdomen för Kampavata. Kamp betyder skakning/tremor medan vata är svårare att tyda (kraften som styr kroppen och sinnet).

Behandling med växt innehållande levodopa

Muccuna pruriens, en ärtväxt som användes i det antika Indien som behandling mot Kampavata.

Behandlingen, som finns i skrifter från 1000 f.Kr, bestod i huvudsak av frön från en växt som heter Muccuna pruriens, som är en ärtväxt och kallas för Sammetsöra. Frön blandades med mjölk som behandling mot Kampavata. Växten är vanligt förekommande i Indien, Afrika och i Karibien.

Dess frön är en viktig ayurvedisk ört och den har en lång historia. Dess huvudbeståndsdel är levodopa. Forskare fann 1937 att fröna innehöll 4 – 6% L-dopa. I över 2 000 år har behandlingen med dessa frön (kallades atmagupta) använts vid behandlingen av Kampavata i Indien.

Ayurveda – en omstridd läkekonst

Ayurveda, läran om att leva ett vardagligt liv är sedan flera tusen år tillbaka också en indisk läkekonst. Enligt förespråkarna är ayurveda grunden i ett holistiskt (helhetstänkande) perspektiv och vediska (offer till gudarna) som en central utgångspunkt. Ayurvedisk medicin betraktas som alternativmedicin. Vetenskapliga belägg för att ayurvedisk medicin skulle kunna bota någon sjukdom saknas och därför är ayurvedisk medicin en s.k. pseudovetenskap. Ett flertal preparat har visat sig innehålla tungmetaller, särskilt bly, vilket lett till allvarlig blyförgiftning hos vissa användare.

Thomas Winberg

Läs mer

https://www.ancient.eu/sushruta/

https://en.wikipedia.org/wiki/Ayurveda

Parkinsons sjukdom finns beskriven i de ayurvediska

Många med Parkinsons sjukdom har någon form av demens, nu visar forskning att bridge kan minska risken att insjukna i t ex Alzheimers.

Ur tidskriften Bridge från mars 2021 läser jag en intressant artikel som säger att en vetenskapsrapport, utfärdad av M.C. Diamond University of California, har bevisat att bridgespel minskar risken för att insjukna i Alzheimers med så mycket som 75%. Jag utgår ifrån att det generellt även gäller de som får Parkinsons men jag är lekman på området.

Forskningsstudie om bridgespel och demens

Akademiker från Nicolas Copernicus University i Torun (Polen) började forska om bridgespel kan försena början av demens. Gruppen leddes av en pensionerad matematikprofessor vid namn Marek Malysa. Gruppen försökte lära ut bridge till patienter vid Alzheimers Center i Warszawa, alla diagnosticerade med Alzheimers med mild kognitiv försämring.

Resultatet från studien

Patienterna hade 3 bridgelektioner i veckan. De kunde från början inte räkna till tio och de kunde inte hålla sina kort ordnade. Det brukliga är att man samlar spader för sig och hjärter för sig osv.

Efter sex månader spelade de förenklad bridge utan budgivning. De hade lärt sig att räkna till 13 och de hade lärt sig att ta stick. En kontrollgrupp hade samma terapier men de spelade inte bridge. Efter ett år var förlusten av kognitiv förmåga i gruppen som spelade bridge mer än två gånger lägre än i gruppen som inte spelade bridge.

Statistiskt sett är resultatet inte tillräckligt signifikant så bredare och djupare forskning behövs. Stiftelsen Bridge to the People kommer att fortsätta att finansiera forskning.

Vi som spelar bridge, mer eller mindre bra, tror att vi håller oss i mental form genom att spela bridge. Tänk om det stämmer?

Thomas Winberg

 

Läs mer på Bridge to the people

Många med Parkinsons sjukdom har någon form

Nu kan du se den omtalade guldbaggevinnande filmen “Spring Uje, spring!” under en månad på SVT Play. Missa inte denna självbiografiska pärla om Uje Brandelius när han får diagnosen Parkinsons sjukdom. Regi: Henrik Schyffert. I rollerna: Uje Brandelius, Therese Hörnqvist, Bixi Brandelius, Vega Brandelius, Irma Schultz, Catti Brandelius m.fl.

Vi har tidigare recenserat filmen, läs den här →

Det finns också ett försnack till filmen på SVT Play →

Här hittar du filmen fram t o m den 4/4-21 →

 

 

Nu kan du se den omtalade guldbaggevinnande

Varmt tack för förtroendet att återigen få vara ordförande i länsföreningen Parkinson Skåne. Jag ser fram emot utmaningen att tillsammans med den nya styrelsen hitta lösningar för föreningsarbetet i dessa pandemi-tider.

Under februari har jag haft förmånen att digitalt få leda lokalföreningarnas årsmöten. Det har gett mig en möjlighet att få ”träffa” den nya styrelsen i resp lokalförening och några av dess medlemmar. Även här ser jag fram emot samarbetet med lokalföreningarna.

Vaccinationer har påbörjats, vi går mot ljusare och varmare tider och kan förhoppningsvis ses utomhus på behörigt avstånd till våren. Vi är flera som saknar de olika aktiviteterna och samvaron. En del har kunnat utföras digitalt men att få en pratstund över en fika betyder mycket i dessa isoleringstider.

Håll ut och håll avstånd!

Monica Vikingsson
Ordförande

Varmt tack för förtroendet att återigen få

Yngre Parkinson verkar inom Parkinsonförbundet och arbetar i ett nätverk för yngre personer med Parkinson. Gränsen för yngre personer går vid 65 års ålder. Syftet är att stärka dem genom att ge dem verktyg och kunskap att hantera livet med Parkinson samt skapa mötesarenor.

Nätverket

Det praktiska arbetet leds av en styrgrupp som utses av Parkinsonförbundets styrelse och består av personer från hela landet. I förbundsstyrelsen finns en plats vikt för en yngre. Denna person föreslås av valberedningen och väljs av kongressen vartannat år.

Målet är att stödja, informera och inspirera varandra inom nätverket

Det gör Yngre Parkinson genom att:

 • skapa plattformar för att driva utvecklingsfrågor/aktuella frågor
 • ge fler möjlighet att ta del av aktuell forskning
 • skapa möjligheter att möta personer i samma situation
 • göra informationen lättåtkomlig på hemsidan
 • belysa problematiken med att vara ung och få Parkinson
 • skapa en möjlighet att få juridisk rådgivning
 • vara ett ansikte utåt
 • bli fler medlemmar
 • jobba med olika projekt för att skapa möjligheter för fler att engagera sig i nätverket
 • ha roligt tillsammans!

Yngre Parkinson-träffar

Yngre Parkinson träffas varje år nationellt i konferensform med övernattning för att byta erfarenheter med varandra, prova på olika träningsformer, inhämta kunskap inom olika 0mråden med mera. Konferensen 2020 blev inställd på grund av covid-19.

Facebook-grupper

  • Gruppen Yngre Parkinson 
   Gå in på Yngre Parkinson och ansök om att få gå med. Det är en privat grupp där endast de som är medlemmar kan läsa vad som skrivs. Denna grupp vänder sig till dig som har Parkinsons sjukdom och är 65 år eller yngre.
  • Andra Facebookgrupper:
   Gruppen Atypisk Parkinsonism för dig som har:
   MSA-Multipel systematrofi PSP-Progressiv supranukleär pares
   NPH-Normaltryckshydrocefalus
   CBD-Kortikobasal degeneration
   LBD-Lewykroppsdemens
   Även anhöriga är välkomna här. Privat grupp.
  • Yngre Parkinson Anhörig finns för dig som är anhörig till någon i yrkesverksam ålder. Privat grupp.

Personliga berättelser

hemsidan för Yngre Parkinson finns personliga berättelser om hur det var att få diagnosen Parkinsons sjukdom mitt i livet. De som bidragit har velat visa att livet trots allt går vidare – om än i andra banor än man tänkt sig. Många vittnar om hur avgörande det varit att möta andra i samma situation, att upptäcka att man inte är ensam.Vi möter Britt-Marie, Claes, Bo, Stefan, Christina, Lena, Anneli, Katarina, Åsa och Patrik. Läs berättelserna här.

Chatt

Videochatt på söndagar
Chatten pågår mellan 19.00-20.40 med 20 minuters paus. Det läggs ut en länk på hemsidan och på Facebook med en inbjudan att delta i video-chatten. Det är bara att klicka på länken så är man med och chattar med andra personer som har Parkinsons sjukdom. Antalet deltagare är max 100 personer.

Medlemsstatistik

En uppskattning säger att ca 22 000 personer har Parkinsons sjukdom i Sverige och av dessa är ca 20% under 65 år, dvs ca 4 400 personer.

Parkinsonförbundet

I Parkinsonförbundet finns ca 9 000 medlemmar. Av dessa har ca 5 000 medlemmar diagnosen Parkinsons sjukdom, Av de som har Parkinsons sjukdom är ca 20% under 65 år, dvs ca 1 000 medlemmar.

Parkinson Skåne

Parkinson Skåne har 1 170 medlemmar och av dessa är 121 medlemmar under 65 år och samtliga har diagnosen Parkinsons sjukdom (10%). Enligt Parkinsonförbundets beräkningar skulle vi vara 234 medlemmar (20%). Varför har vi denna stora skillnad? Vi behöver drygt 100 nya medlemmar som är under 65 år för att komma i jämförelse.

Fördelningen per lokalförening är följande:
Malmö 33
Sydost 20
Helsingborg 18
Lund 15
Kristianstad 13
Hässleholm 6
Ängelholm-Båstad 6
Eslöv 5
Landskrona 4
Ej destinerade 2

Åtgärder

Här måste Parkinson Skåne och representanter för Yngre Parkinson upprätta en handlingsplan över vilka åtgärder som måste vidtagas för att öka medlemsantalet.

 

2021-02-21
Thomas Winberg

Yngre Parkinson verkar inom Parkinsonförbundet och arbetar