Dans, Träning / 2022-05-01

Dans för Parkinson

Nu kör vi igång igen!

Vid sex tillfällen i vår bjuder Skånes Dansteater in till dansworkshopar för dig med Parkinsons. Du är välkommen att ta med en nära anhörig eller ledsagare som också deltar i workshopen.
Vid varje tillfälle träffas vi och har en fysisk dansworkshop i ca 1 timme och 15 min. Tempo och innehåll är helt anpassat efter dig. Workshopparna leds av erfarna dansare från Skånes Dansteater.
Varje tillfälle avslutas med fika tillsammans.

DELTAGARRÖSTER


”Fantastiskt roligt! När jag har dansat i dessa workshoppar känner jag mig otroligt positiv och endorfinerna flödar genom kroppen.”


”Jag kan nästan inte beskriva hur mycket detta har betytt för min hälsa på alla plan. Det påverkar humöret och stimulerar kreativiteten. Det ni gör är så bra! Workshopparna ger glädje, balans, träning för kroppen och hjärnan. Stimulerande för både kropp och själ!”

Datum våren 2022

Lördagar 11.00- 13.00, inklusive fika
19 mars
2 april
23 april
7 maj
21 maj
4 juni

Pris

Workshopparna och fika är kostnadsfria.

Anmälan

Maila dialog@skanesdansteater.se om du är intresserad av att delta eller vill veta mer.
Du kan även ringa vår reception på 0703-44 58 11.

Adress

Skånes Dansteater, Östra Varvsgatan 13 A, Malmö

Läs mer i kalendariet »

Dance for Parkinsons

Dance for PD® är ett initiativ från amerikanska Mark Morris Dance Group. Det började som ett unikt samarbete mellan danskompaniet och National Parkinsons Foundation 2005. Idag har metoden fått stor spridning i USA, Canada, Tyskland, Israel, Italien, Indien och Storbritannien. Den har presenterats vid flertalet internationella Parkinsonkongresser.

Under expansionen har Dance for PD® varit trogen programmet svision och grundidé. Att professionellt tränade dansare är experter på rörelse, deras kunskap om balans, sekvens, rytm och estetisk är värdefull för personer med PD. Dansklasserna handlar om konst, teknik och dansglädje, inte om Parkinsons, det är ingen terapi. Klassen tillåter för deltagarna att utforska de fysiska och kreativa möjligheterna som fortfarande i högsta grad finns tillgängliga för dem.