HomeKulturFilmMissa inte ”Spring, Uje, spring!”

Missa inte ”Spring, Uje, spring!”


Trailer från “Spring Uje, spring!”

Efter flera uppskjutna premiärdatum har “Spring Uje, spring” till slut premiär. Filmen skulle ha haft premiär i mars, men på grund av pandemin sköts den upp flera gånger. Nu visas filmen för en biopublik på max åtta personer och kommer så småningom att kunna hyras via streamingtjänster.

Filmatiseringen av Uje Brandelius historia ”Spring, Uje, spring!” som tidigare varit scenföreställning handlar om hur Uje Brandelius tacklar att han får sin Parkinson­diagnos. Filmen är en dramakomedi och är regisserad av Henrik Schyffert.

Filmen har fått fina recensioner och så här skriver Jan-Olov Andersson på Aftonbladet:

”Spring Uje spring” är i sin ovanliga hybrid av spel- och dokumentärfilm både ovanligt läckert gjord, väldigt allmänmänsklig, djupt engagerande och, trots ämnet, stundtals väldigt rolig. Årets bästa svenska film!”

 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dela